2015 Kannattajalta: Yhessä seisomme?

30.09.2015

Together we stand - yhessä seisomme?

Olen aina digannut urheilussa altavastaajan asemasta. Se on tila, jossa ei jäädä välimaastoon lillumaan. Jos niin käy, niin turpaan tulee 8-2. Haastajan on yleensä aina venyttävä ja revittävä itsestään irti kaikki mahdollinen, jos voittaa haluaa.

Tätä altavastaajan asemaa Pelicans onkin enimmäkseen tarjonnut kohta jo 20 vuoden ajan. Me lahtelaiset tiedämme häviämisestä kaiken. Aina sitäkään ei jaksa - onneksi myös niitä hyviä kausia pelataan muutaman vuoden välein ja ehkä tästäkin kaudesta voi sellainen tulla.

Sanotaan, että häviäminen opettaa eniten. Se opettaa pelistä, se opettaa henkisellä tasolla ja se opettaa ympäröivien ihmisten keskuudessa.

Voittaminen taas turruttaa ihmisen hyvään. Liiankin hyvään, sen voi havaita vaikka Jatkoaika-keskustelupalstan JYP-osiossa, jossa mikä tahansa asia sopii valituksen aiheeksi. Vaikka joukkue menestyy vuodesta toiseen, niin fanit eivät näe siinä mitään hyvää. Ehkä se oli parempi niin, että veivät sen mestaruuden keväällä 2012.

Kannattajatoiminnassa häviäminen taas näyttää sen, ketkä saapuvat hallille ja vieraspelireissulle myös eilisen turpasaunan jälkeen. En halua moralisoida ketään, mutta se vain on totuus, että häviön jälkeen mitataan niin joukkue kuin sen kannattajatkin.

Ei se kaatuminen, vaan miten nouset siitä ylös.

Nykypäivänä myös läsnäolon merkitys korostuu. Some-aikana on äärimmäisen helppo lillua mukana monessa asiassa, mutta se ei vielä ole osallistumista. Vaikka "jääkiekko on parasta paikan päällä", niin asian voi nähdä niinkin, että juuri se Sinun läsnäolosi kunnioittaa tapahtumaa nimeltä jääkiekko-ottelu, eikä päin vastoin.

Tykkään ajatella sen niin päin, että minä katsojana annan itsestäni jotain tapahtumalle ja lajille, enkä vain yritä ahmia siitä irti omaa mielihyvää, elämystä tai muuta hyötyä.

Saapumalla paikalle mihin tahansa matsiin jokainen meistä kunnioittaa Pelicansia ja sitä, että Lahessa pelataan liigakiekkoa. Oli läsnäolo sitten laulamista Kannattajakatsomossa, istuskelua pääkatsomossa tai seurustelua aitiossa. Kannattaa muistaa, että se ei ole mikään itsestäänselvyys, että meillä ylipäätään on tämä kaikki joka Kiekkokaupungin muodostaa.

Joten nähään huomenna Kannattajakatsomossa, ja seistään yhessä ja ylpeinä turkoosien puolesta myös lauantaina Kouvolassa. Loppujen lopuksi voittamisella tai häviämisellä ei ole sen rinnalla suurtakaan merkitystä.

Tää on mun jengi.

 

RV - kannattaja.