Kannattajalta: Miksi Lahen Turkoosi?

23.1.2015


Tämä kirjoitus on yhden kannattajan mielipide.

Kuten tiedetään, on Pelicansin kannattajatoiminta tänä päivänä yhden nimen alla: Lahen Turkoosi. Uuden kannattajayhteisön käynnistäminen ei totisesti ole sujunut yhtä jouhevasti kuin olisi voinut toivoa, sama pätee pelikentällä Pelicansin joukkueen aloittaman projektin kanssa.

Totta puhuen alku on ollut saamaton ja heikko, eivätkä viime viikon tapahtumat Lappeenrannassa ainakaan edistäneet Pelicans-kannattajien asioita.

Kaiken uuden taustalla on kuitenkin vastaus kysymykseen: Miksi Lahen Turkoosi viime kesänä perustettiin? Tarkoitus oli ja on uudistua, luoda jotain vanhaa parempaa. Pelicansin kannattajatoiminnan kannalta jotain oli välttämätöntä tehdä nyt, ja se tehtiin.

Ellei kykene uudistumaan, hiipuu vähitellen pois. Muutamilla pitkäaikaisilla vaikuttajilla on takanaan vuosikausien työ kannattajatoiminnan organisoimisessa, eikä aikaa ja energiaa välttämättä riitä enää samassa mitassa kuin ennen. Toivottavasti jatkossa löytyy uusia tekijöitä jatkamaan tätä - uskallan sanoa kunniakasta - tarinaa.

Uudistumisen lisäksi haluttiin kaataa näkymättömiä raja-aitoja Pelicans-henkisten keskuudessa. Että ei olisi erikseen Flying Pelicansia, Ääriliikettä ja niiden välimaastoa. Että kaikki voisivat ylpeinä sanoa kuuluvansa Lahen Turkoosiin. Vastakkainasettelulla emme voi voittaa mitään, mutta hävitä ja hukata mahdollisuuksia sillä voi.

Vuonna 1999 perustettua Flying Pelicansia ja tänä keväänä 10 vuotta täyttävää Ääriliikettä ei ole kuopattu, mutta niiden nimien ja raja-aitojen ylläpito ei ole enää oleellista. Ne toimivat aikansa, mutta Lahen Turkoosin nimellä jatkamme kohti tulevaisuutta. Jos laulamme, jos matkustamme vierasotteluun tai järjestämme tifon, on se Lahen Turkoosin aikaansaannos, ei kenenkään muun.

Jotkut ovat kyselleet, onko Ääriliike vielä hengissä. Jotkut ovat kyselleet jäsenetujen ja etukorttien perään. Jotkut ovat kyselleet, miksei nettisivuilla ole enempää sisältöä tai miksi jokin linkki ei toimi. On hyvä, että asia kiinnostaa ja valitettavasti emme ole ehtineet hoitamaan kaikkia asioita ja vastauksia ajoissa.

Itse näen kuitenkin kannattajatoiminnassa on paljon tärkeämpiäkin asioita.

Niihin tärkeimpiin asioihin ei kuulu sekään, paljonko Facebook-tykkäyksiä tai Twitter-seuraajia saamme kerättyä. Kannattajatoiminta kun tulee ikuisesti säilymään asiana, jossa kaikki alkaa läsnäolosta ja toimimisesta. Siitä, että ihmiset saapuvat paikalle.

Jokainen paikalle saapuva kannattaja vahvistaa porukkaa yhden kultakimpaleen verran. Jokainen passiivisesti kotiin jäävä heikentää sitä rotan lailla.

Lahen Turkoosin messiin tuleminen Isku Areenan Kannattajakatsomoon on tehty helpoksi: et tarvitse mitään muuta kuin pääsylipun otteluun. Etukortit, fanituotteet, vieraspelimatkat ja nettisivut järjestyvät kyllä aikanaan, sitten kun me harvat aktiivit saamme ne järjestettyä. Sillä aikaa jokainen Pelicans-kannattaja voi vaikuttaa oman itsensä verran saapumalla Kannattajakatsomoon, olemalla läsnä ja käyttämällä äänensä Pelicansin puolesta. Tai jopa kysymällä: mitä minä voisin tehdä ryhmän eteen?

Vain siten tästä voi tulla jotakin. Alkaen esimerkiksi huomisesta lauantaista.

 

RV - kannattajakatsomossa syksystä 2002.